Azonban fagyosak, így értelemszerűen víztartalmuk kissé magasabb, ami befolyásolhatja a végeredményt. A fagyasztott zöldségeket nem szerencsés felengedés után salátákba dobni, vagy csak úgy önmagukban nassolni – néhány étel azonban simán elbírja a jeges zöldeket
SÜSSÜK MEG SÜTŐBEN
A sült zöldségek isteni finom köretek, de akár mártogatóshoz is kínálhatod őket. Míg a fagyasztott zöldségek párolás után pépes állagúak lehetnek, addig a sütés végeredménye soha nem kétséges: enyhén ropogós, mégis puha lesz például a karfiol is, ahogy a nedvesség magas hőfokon elpárolog belőle – írja a mindmegette.hu.
TEGYÜK LEVESEKBE, PÖRKÖLTEKBE
A fagyasztott zöldségek élénk szín kölcsönöznek a leveseknek, tartalmasabbá teszik a különféle pörkölteket. Közvetlenül a fagyasztóból adhatod az ételhez, nem kell előtte felolvasztani.
ADJUK SZÓSZOKHOZ
Tökéletes módszer, hogy úgy csempéssz zöldséget a család étrendjébe, hogy nem is tudnak róla! A tök, a karfiol például jól illik bármilyen sajtos szószba, míg a borsóból finom pestót készíthetsz.
SÜSSÜK MEG WOKBAN
Csakúgy, mint a sütőben, a wokban vagy serpenyőben is magas hőfokon süsd a zöldségeket. Itt sem kell felolvasztani a zöldségeket, egyszerűen dobd a forró serpenyőbe a fagyasztott finomságokat.
Az összes tipp eléréséhez kattintson IDE!
Borítókép: illusztráció. (Forrás: Pixabay)