Néhány tuti tipp, amire használhatjuk a fagyasztott zöldségeket

A fagyasztott zöldségek megőrzik vitamin- és tápanyag tartalmukat, így ugyanolyan egészségesek, mint a frissen beszerzett társaik.

null

Azonban fagyosak, így értelemszerűen víztartalmuk kissé magasabb, ami befolyásolhatja a végeredményt. A fagyasztott zöldségeket nem szerencsés felengedés után salátákba dobni, vagy csak úgy önmagukban nassolni – néhány étel azonban simán elbírja a jeges zöldeket

SÜSSÜK MEG SÜTŐBEN
 A sült zöldségek isteni finom köretek, de akár mártogatóshoz is kínálhatod őket. Míg a fagyasztott zöldségek párolás után pépes állagúak lehetnek, addig a sütés végeredménye soha nem kétséges: enyhén ropogós, mégis puha lesz például a karfiol is, ahogy a nedvesség magas hőfokon elpárolog belőle – írja a mindmegette.hu.

TEGYÜK LEVESEKBE, PÖRKÖLTEKBE

A fagyasztott zöldségek élénk szín kölcsönöznek a leveseknek, tartalmasabbá teszik a különféle pörkölteket. Közvetlenül a fagyasztóból adhatod az ételhez, nem kell előtte felolvasztani.

ADJUK SZÓSZOKHOZ

Tökéletes módszer, hogy úgy csempéssz zöldséget a család étrendjébe, hogy nem is tudnak róla! A tök, a karfiol például jól illik bármilyen sajtos szószba, míg a borsóból finom pestót készíthetsz.

SÜSSÜK MEG WOKBAN

Csakúgy, mint a sütőben, a wokban vagy serpenyőben is magas hőfokon süsd a zöldségeket. Itt sem kell felolvasztani a zöldségeket, egyszerűen dobd a forró serpenyőbe a fagyasztott finomságokat.

Az összes tipp eléréséhez kattintson IDE!

Borítókép: illusztráció. (Forrás: Pixabay)

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.