Mivel tombol a kánikula, a konyhában elsődleges feladattá válik, hogy hűsítő és könnyű ételek készüljenek, melyek nem terhelik meg a gyomrot és melyek mellett a tűzhelyet sem kell hosszú órákra bekapcsolni. Íme, néhány szuper recept hőség idejére – olvasható a Mindmegette cikkében.
Elkészítés
- Az őszibarack krémleves elkészítéséhez a barackokat (820 grammos) felkockázzuk, majd félretesszük.
- A pudingport csomómentesre keverjük a narancslével, hozzáöntjük a konzerv baracklé felét.
- Kikeverjük benne a tejfölt, hozzáadjuk a tejet és végül beleöntjük az összedarabolt gyümölcsöt.
- Hogy igazán összeérjenek az ízek, legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük. A behűtött gyömölcslevest pohárba töltve kínáljuk
Borítókép: Főzés nélküli barackleves (Fotó: Mindmegette)