Kenyérlángos, hagymával sonkával

Ezt a finomságot meg kell kóstolnia! Mutatjuk a receptet.

null

ELKÉSZÍTÉS

  1. Az élesztőt a langyos tejben megfuttatjuk, majd a liszttel, vízzel, sóval összegyúrva tésztát dagasztunk belőle. Legalább 30 percig meleg helyen kelesztjük.
  2. A szalonnát apró kockákra vágjuk és egy serpenyőben, alacsony lángon kiolvasztjuk belőle a zsírt. Felkockázzuk a vöröshagymát és a szalonna zsírján üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, pár másodpercig sütjük, majd levesszük a tűzről.
  3. A megkelt tésztát két részre osztjuk és kinyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a tejföllel, majd rátesszük a szalonnás hagymát. Pár percig pihentetjük a tepsiben, majd előmelegített sütőben készre sütjük.

Az eredeti cikket és a pontos hozzávalókat a Mindmegette oldalán találja meg.

Borítókép: Kolbászos-lecsós öntet (Fotó: Mindmegete.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.