ELKÉSZÍTÉS
- Az élesztőt a langyos tejben megfuttatjuk, majd a liszttel, vízzel, sóval összegyúrva tésztát dagasztunk belőle. Legalább 30 percig meleg helyen kelesztjük.
- A szalonnát apró kockákra vágjuk és egy serpenyőben, alacsony lángon kiolvasztjuk belőle a zsírt. Felkockázzuk a vöröshagymát és a szalonna zsírján üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, pár másodpercig sütjük, majd levesszük a tűzről.
- A megkelt tésztát két részre osztjuk és kinyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a tejföllel, majd rátesszük a szalonnás hagymát. Pár percig pihentetjük a tepsiben, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
Az eredeti cikket és a pontos hozzávalókat a Mindmegette oldalán találja meg.
Borítókép: Kolbászos-lecsós öntet (Fotó: Mindmegete.hu)