ELKÉSZÍTÉS
- A kolbászról lehúzzuk a bőrét, felkarikázzuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paprikát megmossuk, kimagozzuk , és felszeleteljük. A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk.
- Egy nagy, forró serpenyőben megpirítjuk a kolbászkarikákat. A kisült zsíron megfonnyasszuk a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, pár percig együtt pároljuk. Sózzuk, meghintjük egy nagy csipet füstölt pirospaprikával, elkeverjük.
- A tojásokat habosra keverjük, megsózzuk és a lecsós alapra öntjük. Rázogatva addig sütjük, amíg a tojás meg nem szilárdul. Felkarikázott csilivel és korianderlevelekkel tálaljuk.
Az eredeti cikket és a pontos hozzávalókat a Mindmegette oldalán találja meg.
Borítókép: Kolbászos-lecsós öntet (Fotó: Mindmegete.hu)