Kukoricafőzés után fazékban maradt víz szinte minden esetben a lefolyóban végzi. Nagy hiba, hiszen a kukorica főzővizében az aromák mellett a keményítő is megtalálható, így kiválóan felhasználható bizonyos szószok sűrítéséhez, emulgálásához. Ha legközelebb te is a kukorica főzővizével készíted, a tésztán is sokkal jobban megtapad, arról nem beszélve, hogy mennyei ízt kölcsönöz az ételnek - írja a The Daily Meal.
Használható parmezános vagy paradicsomos tészták szószához, de összességében bármelyik variációnál jól működik. Arra azért figyeljünk, hogy egyetlen evőkanálnyi bőven elég ebből a kiváló alapanyagból a tökéles ízhatás eléréséhez.
A LEGFINOMABB FŐTT KUKORICA
Hozzávalók:
- 6 cső kukorica
- só
- víz
Elkészítés:
- A kukoricákról leszedjük a leveleket, és a kukoricahajat.
- A lábas aljára teszünk néhány zöld levelet, rátesszük a kukoricákat, majd néhány levéllel befedjük őket. Felöntjük vízzel, majd ízlés szerint megsózzuk.
- A forrástól számítva kb. 15 percig főzzük, majd a vízben hagyjuk kihűlni a kukoricákat.
- Ízlés szerint megsózva kínáljuk.