ELKÉSZÍTÉS
- A töltelékhez összedolgozzuk a zsemlemorzsát a sajtkrémmel, a finomra vágott petrezselyemmel, a vajjal és 1 ek olajjal. A megtisztított csirkemellekbe 1-1 kis zsebet vágunk hosszú pengéjű késsel, a nyílásba kanalazzuk a tölteléket, majd a rést fogpiszkálóval rögzítjük.
- A megmaradt olajat felforrósítjuk, és a melleket megpirítjuk rajta a bőrös felükkel lefelé. Megfordítjuk, megpirítjuk a másik oldalukat is, majd lefedve 4-5 percig pároljuk.
- Felforrósítjuk a vajat, és üvegesre sütjük rajta a finomra vágott hagymát. Hozzákeverjük a mustárt, a bort és az alaplevet. A mártásba tesszük az elősütött csirkemelleket, felforraljuk, majd lefedjük. 10–12 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a tejszínt és a babérlevelet, majd kis lángon az egészet további 5 percig forraljuk. Végül meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel, és ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.
Az eredeti cikket és a pontos hozzávalókat a Mindmegette oldalán találja meg.
Borítókép: Petrezselymes csirkemell babérlevéllel (Fotó: Mindmegete.hu)