Nincs többé száraz torta, akkor sem, ha másnap tálaljátok! Íme a recept, amiben a vizes-kakaós piskóta eredetijéhez képest egyetlen extra hozzávaló szerepel: a majonéz! Pánikra semmi ok, a végeredményen egyáltán nem érezni majd az ízét, csapán a textúráján – a majonéz ugyanis extra nedvességet, gazdag ízt és könnyedséget ad a süteménynek.
HOZZÁVALÓK A MAJONÉZES CSOKITORTÁHOZ:
- 1 bögre majonéz
- 1 bögre meleg víz
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 3 evőkanál kakaópor (jó minőségű)
- 1 tk vaníliás cukor
- 2 tk sütőpor
- csipetnyi só
- jó minőségű csokikrém a belsejébe
ELKÉSZÍTÉSE:
- Egy nagyobb edényben összekeverjük a lisztet, a kakaót, a sütőport, a cukrot és a vaníliás cukrot.
- A majonézt összekeverjük a meleg vízzel, és hozzáadjuk a száraz összetevőkhöz.
- A masszát egy kivajazott-lisztezett sütőformába öntjük, majd a 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és nagyjából 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
- Amikor kihűlt, a tortaalapot kettévágjuk, és betöltjük a kedvenc csokoládékrémünkkel úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson.
Borítókép: csokitorta (Fotó: Shutterstock)