Bizarr, de működik! Ezzel az extra hozzávalóval pihe-puha lesz a piskóta

A piskóta alapú süteményekkel kapcsolatban egy aggodalom merül fel mindig: mi van, ha túl száraz lesz a tészta? Ha aznap tökéletes is - mi lesz vele másnap? Van egy extra hozzávaló, amivel többé nem kell ezen izgulni, ugyanis nem csak habkönnyű, de puha és szaftos is lesz a végeredmény!

null

Nincs többé száraz torta, akkor sem, ha másnap tálaljátok! Íme a recept, amiben a vizes-kakaós piskóta eredetijéhez képest egyetlen extra hozzávaló szerepel: a majonéz! Pánikra semmi ok, a végeredményen egyáltán nem érezni majd az ízét, csapán a textúráján – a majonéz ugyanis extra nedvességet, gazdag ízt és könnyedséget ad a süteménynek.

Beautiful,Festive,Irresistible,Rich,Chocolate,Layers,Devil's,Food,Cake,With
Fotó: Shutterstock

 HOZZÁVALÓK A MAJONÉZES CSOKITORTÁHOZ:

  • 1 bögre majonéz
  • 1 bögre meleg víz
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 3 evőkanál kakaópor (jó minőségű)
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 2 tk sütőpor
  • csipetnyi só
  • jó minőségű csokikrém a belsejébe
     

ELKÉSZÍTÉSE:

  1. Egy nagyobb edényben összekeverjük a lisztet, a kakaót, a sütőport, a cukrot és a vaníliás cukrot.
  2. A majonézt összekeverjük a meleg vízzel, és hozzáadjuk a száraz összetevőkhöz.
  3. A masszát egy kivajazott-lisztezett sütőformába öntjük, majd a 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és nagyjából 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  4. Amikor kihűlt, a tortaalapot kettévágjuk, és betöltjük a kedvenc csokoládékrémünkkel úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson.

Borítókép: csokitorta (Fotó: Shutterstock)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.