Egyszerű padlizsánkrém

Könnyű és finom. Mutatjuk a receptet!

null

ELKÉSZÍTÉS

  1. A különlegesen finom padlizsánkrém elkészítéséhez a padlizsánokat megmossuk, megszurkáljuk, majd egészben 1 óra alatt megsütjük 170 fokra előmelegített sütőben.
  2. Amikor elkészült, kivesszük a sütőből, megvárjuk, hogy kissé kihűljön. A héjából kikaparjuk a húst (a magokat kidobjuk!), és turmixgépbe tesszük.
  3. A lila hagymát felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk és a padlizsánhoz adjuk, majd az egészet krémesre összeturmixoljuk.
  4. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. Amikor egészen kihűlt, hozzákeverjük a majonézt is. Pirítóssal kínáljuk.

Mindmegette tipp: A majonézt 3 evőkanál olívaolajjal helyettesíthetjük, ha valaki nem szereti, vagy majonéz nélkül szeretné elkészíteni. Így is nagyon finom lesz a padlizsánkrém.

Az eredeti cikket és a pontos hozzávalókat a Mindmegette oldalán találja meg.

Borítókép: Egyszerű padlizsánkrém (Fotó: Mindmegete.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.