ELKÉSZÍTÉS
- A rakott húsgombóc elkészítéséhez a darált húst összedolgozzuk az összetört fokhagymával, sóval, borssal, majoránnával és a bazsalikommal, majd a masszából gombócokat formázunk. Bő vízzel hígított, forrásban levő alaplében néhány perc alatt kifőzzük.
- Egy tűzálló tálat zsiradékkal kikenünk és beletesszük a rizst, rászórjuk a borsót. A sűrített paradicsomot és a hámozott paradicsomot összekeverjük a vízzel, ha szükséges bazsalikommal, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük még, majd ráöntjük a rizsre és összekeverjük. A húsgombócokat a tetejére halmozzuk.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük lefedve. Ha a rizs megpuhult, akkor rátesszük a félbevágott paradicsomokat, a mozzarella karikákat, megszórjuk parmezánnal, reszelt sajttal és 15-20 percig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején.
Az eredeti cikket és a pontos hozzávalókat a Mindmegette oldalán találja meg.
Borítókép: Rakott húsgombóc rizzsel (Fotó: Mindmegete.hu)