Az őszi hagymaleves elkészítéséhez a burgonyát, a hagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a karalábét megtisztítjuk és felaprítjuk (minél kisebb kockára vágjuk, annál hamarabb megfő).
A kókuszzsíron megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, és lassú fokozaton üvegesere pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felaprított burgonyát, a sárgarépát és a karalábét.
Összekeverjük, és 5 percig kevergetve pároljuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi – tanácsolta a mindmegette.hu.
Hozzáadjuk a fűszereket, és lefedve puhára főzzük a zöldségeket.
Amikor megfőtt, hűlni hagyjuk, kivesszük belőle a babérleveleket, és botmixerrel pürésítjük. Ha szeretnénk, egy kis tejszínnel gazdagíthatjuk.
Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)