Ebédre, vacsorára, bármikor: őszi hagymaleves

Egy kitűnő szezonális ínyencség, fáós őszi napokra.

null

Az őszi hagymaleves elkészítéséhez a  burgonyát, a hagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a karalábét megtisztítjuk és felaprítjuk (minél kisebb kockára vágjuk, annál hamarabb megfő). 

A kókuszzsíron megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, és lassú fokozaton üvegesere pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felaprított burgonyát, a sárgarépát és a karalábét. 

Összekeverjük, és 5 percig kevergetve pároljuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi – tanácsolta a mindmegette.hu. 

Hozzáadjuk a fűszereket, és lefedve puhára főzzük a zöldségeket.

 Amikor megfőtt, hűlni hagyjuk, kivesszük belőle a babérleveleket, és botmixerrel pürésítjük. Ha szeretnénk, egy kis tejszínnel gazdagíthatjuk.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.