ELKÉSZÍTÉS
- A pennét eloszlatjuk egy lábosban. Rárétegezzük a felkockázott vagy csíkokra metélt bacont, az apró darabokra vágott sütőtököt és a felkockázott salottahagymát – ebben a sorrendben. Ráforgácsoljuk a vajat, meghintjük a szerecsendióval és a leöblített rozmaringról lecsipkedett levélkékkel, majd meghintjük a sóval és borssal.
- Aláöntünk 7,5 dl vizet, felforraljuk, és közepes tűzön főzzük 15 percig. Közben időről időre átkeverjük mindaddig, amíg már csak 2 cm magas lé marad az alján. Ekkor levesszük a tűzről, és fedő alatt állni hagyjuk 5 percig.
Az eredeti cikket és a pontos hozzávalókat a Mindmegette oldalán találja meg.
Borítókép: Sütőtökös penne (Fotó: Mindmegete.hu)