Fokhagymás spenótfőzelék

A népszerű és roppant egészséges főzelékhez receptet, és feltétet is ajánlunk.

null

A spenótfőzelék elkészítéséhez a friss spenótot megmossuk, majd 3 dl forrásban lévő vízbe tesszük, és a forrástól számítva 5 percig főzzük. (A spenótfőzeléket fagyasztott spenótból is elkészíthetjük. Ez esetben a kiolvasztott spenótot tesszük fel főni.) 

Egy másik lábasban felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a lisztet és a zúzott fokhagymát, világosra pirítjuk, majd beletesszük a spenótot és a tejet. 

Megsózzuk, végül felfőzzük 5 perc alatt – írta a mindmegette.hu 

Krémesre, simára turmixoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és tálaljuk. Remekül illik hozzá a fasírt, és/vagy a tükörtojás.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.