Isteni finomság: sütőtökös-mákos rétes

Mondhatnánk, hogy klasszikus, de ritkán jut hozzá az ember. Így készítsük el otthon!

null

ELKÉSZÍTÉS

  1. A sütőtökös-mákos rétes elkészítéséhez a sütőtököt megmossuk, kimagozzuk, majd 200 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Hagyjuk kissé kihűlni, majd lereszeljük egy tálba.
  2. Ezután hozzákeverjük a mákot, a megmosott citrom lereszelt héját, a megmosott narancs lereszelt héját és kifacsart levét, a sót és a mézet.
  3. Egy másik tálban simára keverjük a tejfölt, a kétféle cukrot, a sütőport és az olajat. 1 db réteslapot egy nedves konyharuhára terítünk. Megkenjük egy kevés tejfölös krémmel, és ráteszünk még egy lapot. A rétegzést addig ismételjük, míg 4 rétegünk nem lesz.
  4. Az egyik hosszabb oldalt egy csíkban megszórjuk egy kevés morzsásra tört keksszel, majd megkenjük a rétest a tökös krémmel, és feltekerjük. A maradék hozzávalókból ugyanígy elkészítünk még 2 rétest.
  5. Mindet tepsibe tesszük, és megkenjük az olvasztott vajjal. 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük a rétest. 

Borítókép: sötőtökös-mákos rétes (Forrás: mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.