Vasárnapra nincs is jobb: rántott karaj petrezselymes burgonyával és céklával

Klasszikus délidőben.

null

ELKÉSZÍTÉS

  1. A rántott karaj elkészítéséhez a kiklopfolt karajszeleteket megsózzuk és megborsozzuk majd pár percig állni hagyjuk. Ezután a húst bepanírozzuk, azaz először megforgatjuk a lisztben, majd a sóval felvert tojásban és a zsemlemorzsában. Ezután a panírozott szeleteket forró olajban kisütjük oldalanként 5-5 perc alatt.
  2.  A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és egy kerámia vagy teflon bevonatos edénybe tesszük. Ráöntjük az olajat, sózzuk és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet majd egy kevés vizet.
  3. Ezeket szépen összesütjük, fedő alatt pároljuk, ameddig a burgonyaszemek megpuhulnak. Figyeljünk a folyadék pótlásra! A burgonyától függ a hozzáadandó víz mennyisége.

Borítókép: rántott karaj petrezsesmely burgonyával (Forrás: mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.