ELKÉSZÍTÉS
- A rántott karaj elkészítéséhez a kiklopfolt karajszeleteket megsózzuk és megborsozzuk majd pár percig állni hagyjuk. Ezután a húst bepanírozzuk, azaz először megforgatjuk a lisztben, majd a sóval felvert tojásban és a zsemlemorzsában. Ezután a panírozott szeleteket forró olajban kisütjük oldalanként 5-5 perc alatt.
- A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és egy kerámia vagy teflon bevonatos edénybe tesszük. Ráöntjük az olajat, sózzuk és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet majd egy kevés vizet.
- Ezeket szépen összesütjük, fedő alatt pároljuk, ameddig a burgonyaszemek megpuhulnak. Figyeljünk a folyadék pótlásra! A burgonyától függ a hozzáadandó víz mennyisége.
Borítókép: rántott karaj petrezsesmely burgonyával (Forrás: mindmegette.hu)