Epres gin-tonik

Hűsítő, hűs időkre!

null

ELKÉSZÍTÉS

  1. Az epreket megmossuk, a csumáját levágjuk, majd 3-4 milliméteres szeletekre vágjuk, félretesszük, a narancsot megmossuk, és egy kés segítségével a héjból vékony szeleteket metszünk, ügyelve arra, hogy a héj fehér részét ne vágjuk le, a héjakból kis csónak formát alakítunk ki.
  2. Következhet az összeállítás, a pohár aljára jeget halmozunk, erre rakjuk az eperszeleteket, majd még egy kevés jeget, felöntjük tonikkal, megszórjuk a rózsaborssal, majd egy bárkanál vagy hosszú szárú kanál segítségével finoman összekeverjük.
  3. Végül jöhet a narancshéj, amit kézzel megcsavarunk, hogy narancs isteni illóolaja is kioldódjon. Ha akarjuk, a pohár száját is megdörzsölhetjük. Díszítésnek friss félbevágott epret helyezünk az ital tetejére. 

Borítókép: illusztráció (Forrás: mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.