Magyaros lebbencsleves

Mi más?

null

ELKÉSZÍTÉS

  1. A lebbencsleves elkészítéséhez a szalonnát kisebb kockákra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret szeletekre, a krumplit kockákra daraboljuk fel.
  2. Egy edénybe beletesszük a felkockázott szalonnát, majd kevergetve sütjük pár percig. Ezután kiszedjük a zsiradékból, és félretesszük.
  3. A visszamaradt zsiradékba beletesszük a tésztát, és aranybarnára pirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük.
  4. A zsiradékhoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és elkezdjük üvegesre párolni. Amikor már kellően megpárolódott, hozzáadjuk a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, majd pár perc után az apróra vágott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt.
  5. Ezután megszórjuk a pirospaprikával, és alaposan összekeverjük. Felöntjük vízzel, ízlés szerint megsózzuk, hozzáadjuk a köménymagot, és 2 percig főzzük a zöldségeket.
  6. Hozzáadjuk az előzőleg megpirított tésztát, és a krumplit, majd készre főzzük a levest kb. 5 perc alatt. Ha kész, beletesszük a kisütött szalonnát.
  7. Tálaláskor a levest tányérba szedjük, majd megszórjuk ízlés szerint petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk. 

A teljes receptet IDE KATTINTVA olvashatják.

Borítókép: lebbencsleves (Forrás: mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.