Sajtos-tejfölös házi lángos

Régi kedvenc, új köntösben.

null

ELKÉSZÍTÉS

  1. A sajtos-tejfölös házi lángos elkészítéséhez meglangyosítunk kb. 1 dl tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadunk kb. 1 ek lisztet, és meleg helyen hagyjuk kelni. A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, és beleöntjük a kovászt, majd hozzáadjuk a megmaradt langyos tejet és a langyos vizet, végül a sót.
  2. Addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik az edény oldalától. (Ha kell, még adhatunk hozzá egy pici lisztet.) Letakarva kb. 50 percig kelesztjük a tésztát, majd rúddá formázzuk, és 15 részre osztjuk. Kicsit gömbölyítünk rajta, majd ismét 30 percet kelesztjük. Amikor megkelt, forró olajban oldalaként 1-1 perc alatt kisütjük az olajos kézzel széthúzott, megformált tésztákat.
  3. Lecsepegtetjük és papírtörlőre szedjük. A fokhagymás feltéthez lereszelünk vagy apró darabokra vágjuk a fokhagymát, felöntjük egy kevés vízzel, megsózzuk, és a meleg lángos tetejére kenjük. Reszelt sajttal megszórva, valamint tejföllel megkenve kínáljuk.

A teljes receptet a Mindmegette.hu oldalán olvashatják el!

Borítókép: Sajtos-tejfölös házi lángos (Fotó: Mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.