A rakott karfiol klasszikus receptje

A rakott karfiol elkészítéséhez az első lépés, hogy az átöblített rizst kétszeres mennyiségű sós, ételízesítős vízben megfőzzük.

null

A vöröshagymát felkockázzuk, és egy kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk, majd sóval, borssal ízesítjük, és megpároljuk 20 perc alatt.

A karfiolt apró rózsákra szedjük, sós vízben megfőzzük 5-10 perc alatt, majd lecsepegtetjük.

A tejfölbe belekeverjük a sót és a tojásokat – írta a Mindmegette.hu.

Egy jénai edénybe rétegezzük az összetevőket a következő sorrendben: karfiol, rizs, hús, karfiol, végül beborítjuk az egészet a tojásos tejföllel.

180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tejföl megpirul a tetején.

HOZZÁVALÓK

25 dkg rizs

1 fej vöröshagyma

olaj

50 dkg darált hús

bors

1 db karfiol

5 dl tejföl

2 db tojás


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.