A vöröshagymát felkockázzuk, és egy kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk, majd sóval, borssal ízesítjük, és megpároljuk 20 perc alatt.
A karfiolt apró rózsákra szedjük, sós vízben megfőzzük 5-10 perc alatt, majd lecsepegtetjük.
A tejfölbe belekeverjük a sót és a tojásokat – írta a Mindmegette.hu.
Egy jénai edénybe rétegezzük az összetevőket a következő sorrendben: karfiol, rizs, hús, karfiol, végül beborítjuk az egészet a tojásos tejföllel.
180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tejföl megpirul a tetején.
HOZZÁVALÓK
25 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
50 dkg darált hús
1 db karfiol
5 dl tejföl
2 db tojás