ELKÉSZÍTÉS
1.
Vágjunk kis darabokra 1/2 db kígyóuborkát 2 db paprikával és 1 fej lila hagymával együtt.
2.
Dobjunk forró vízbe 50 dkg paradicsomot néhány másodpercre, majd öblítsük le hideg vízzel, és húzzuk le a héját. Pürésítsük 2 gerezd fokhagymával, 3 ek olívaolajjal és 4,5 dl paradicsomlével. Ízesítsük sóval és borssal. Keverjük a püréhez a felaprított zöldségeket, és lefedve tegyük a hűtőbe legalább 6 órára.
3.
Pirítsunk meg 4 szelet toastkenyeret, és vágjuk kisebb darabokra. Szedjük a levest tányérokba, és kínáljuk a pirítóssal. Díszítsük bazsalikommal.
A teljes receptet és az elkészítés módját a Mindmegette.hu oldalon olvashatják el.
Borítókép: Gazpacho egyszerűen és gyorsan (Fotó: Mindmegette.hu)