Nem minden háziasszony ismeri, pedig nagyon finom: dinnyehéjlkvár

Ne dobjuk ki a dinnye héját!

null

A görögdinnyehéjról lehámozzuk a külső, sötétzöld részt. A világos részét lereszeljük vagy apróra daraboljuk. Egy nagy méretű lábasba vagy fazékba tesszük.

Hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, valamint a cukrot is, és fedő alatt puhára főzzük 1-1,5 óra alatt. Közben időnként megkavarjuk.

Az elkészült lekvárt megtisztított befőttesüvegekbe töltjük, lezárjuk, és szárazdunsztba tesszük. Felbontás után hűtőben tároljuk.

HOZZÁVALÓK


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.