De mielőtt elkezdenéd az étel elkészítését, ellenőrizd le, hogy milyen állapotban van a zöldséghámozód, ugyanis az uborkát hosszában kell felszeletelni, amihez erős és éles szerszámra lesz szükség! És mivel nagyon jól mutat az uborkában a fehér körözött, ezért mindenképpen érdemes elkészíteni a Vidék íze magazin remek ételét.
ÍME A VIDÉK ÍZE MAGAZIN KIVÁLÓ RECEPTJE, A FEHÉR KÖRÖZÖTT UBORKÁBA TÖLTVE:
Hozzávalók:
- 2 kígyóuborka
- 20 dkg natúr krémsajt
- 25 dkg krémes túró
- 1 gerezd fokhagyma
- őrölt kömény
- só
- fehér bors
Elkészítés:
- Megmossuk az uborkákat, szárazra töröljük.
- Zöldséghámozóval hosszában csíkokra vágjuk. Feltekerjük a csíkokat.
- Összekeverjük a krémsajtot a túróval, ízesítjük egy gerezd áttört fokhagymával, őrölt köménnyel, őrölt fehér borssal, sóval.
- Az uborkatekercseket tálra rakjuk, megtöltjük a fehér krémmel. Friss kenyeret adunk mellé.