Szerették a nagymama almás pitéjét? Megmutatjuk, hogy csinálta

A magyarok egyik kedvenc süteménye

null

Elkészítés

  1. nagymama almás pite tésztájához a két tenyerünk között összemorzsoljuk a hideg vajat a sütőporral elvegyített liszttel. Hozzáadjuk a tejföllel kikevert tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a sót. Alaposan összegyúrjuk, majd a hűtőbe tesszük 1 órára.
     
  2. A töltelékhez meghámozzuk az almákat, eltávolítjuk a magházukat. A húsukat nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, és összekeverjük a cukorral és a citrom kifacsart levével. 
     
  3. Lisztezett felületen a tészta 2/3-át kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, és kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe tesszük. Elosztjuk rajta az almás tölteléket, megszórjuk azt a fahéjjal elvegyített vaníliás cukorral, majd a 190 fokos sütőben 10 percig sütjük.
  4. Liszttel meghintett felületen a maradék tésztát 0,5 cm vastagra nyújtjuk, és befedjük vele az elősütött süteményt. Megkenjük a felhabosított tojásfehérjével, és további 35 percig sütjük. 

További részletekért kattintson IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.