A rakott gombapaprikás elkészítéséhez a megtisztított és apró kockákra vágott vöröshagymát egy kevés olajon megdinszteljük, majd meghintjük a fűszerpaprikával, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is. Jól elkeverjük – olvasható a Mindmegette.hu-n a főzési tanács.
Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt megpároljuk. Ha nem enged elég vizet, ezt pótolhatjuk egy kevés víz hozzáadásával.
Közben a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, adunk hozzá egy keveset a gombaragu levéből, majd behabarjuk vele a paprikást.
Egy jénaiba öntjük a kifőzött és lecsepegtetett tésztát, ráöntjük a gombapaprikást, alaposan elkeverjük, majd megszórjuk gazdagon reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt összesütjük.
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- 1 tk édes-nemes paprika
- 1 ek sűrített paradicsom
- 5dkcsiperkegomba
- só
- bors
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 45 dkg szarvacskatészta
- reszelt trappista sajt