Retró gyümölcstorta

Mielőtt nekikezdenénk a konkrét sütigyártásnak, a sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd kivajazunk és kilisztezünk egy 23 cm-es gyümölcstortaformát.

null

A piskótához a tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, és ha már van tartása, több részletben hozzáadjuk a kétféle cukrot, majd kemény habbá verjük.

Egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat, miközben folyamatosan tovább verjük a habot.

A habhoz keverjük az olajat is.

A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a sóval, majd ezt is óvatosan a tojáshabba forgatjuk egy spatulával.

A masszát az előkészített formába öntjük, és kb. 25 perc alatt készre sütjük a piskótát.

Rácsra téve, a formában hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a formából.

Amíg sül a piskóta, elkészítjük a vaníliakrémet. Ehhez a tejet felforrósítjuk egy kis lábasban.

A tojássárgájákat a cukrokkal, a vaníliarúd kikapart magjaival és a keményítővel csomómentesre keverjük, majd fellazítjuk egy kevés forró tejjel, végül hozzáöntjük az maradék tejhez, és alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve sűrű pudinggá főzzük. Letakarjuk folpakkal, és hagyjuk kihűlni.

A gyümölcsöket megtisztítjuk, ha szükséges, felaprítjuk.

A kihűlt piskótát megkenjük a kihűlt krémmel, és ízlésesen kirakosgatjuk a gyümölcsökkel, majd egy órára a hűtőbe tesszük.

A zseléhez a zselatinlapokat hideg vízben felpuhítjuk, közben forráspontig melegítjük a gyümölcslét, de nem szabad forralni. A felpuhult zselatinlapokból kinyomkodjuk a felesleges vizet, és a meleg gyümölcslébe tesszük őket. Addig kevergetjük, amíg a lapok teljesen feloldódnak, majd hagyjuk a keveréket langyosra hűlni.

Végül óvatosan a gyümölcsök tetejére kanalazzuk, és visszatesszük a tortát a hűtőbe, míg megdermed a tetején a gyümölcszselé – ismertette a Mindmegette.hu.

Hozzávalók

A vaníliakrémhez:

A tetejére:


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.