időjárás 2°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A szankciók miatt ki kell vezetni a benzinárstopot

Várják a fehérváriak javaslatait az új buszhálózat tervezésével kapcsolatosan

Forrás: Országszerte
2021.04.10. 14:44
borítókép

Kevesebb vonalon kisebb lesz a járatszám, mégis sűrűbben szállhatnak majd a fehérváriak buszra.

A szakemberek elkészültek Fehérvár új buszhálózatának tervezésével, Cser-Palkovics András pedig arra kéri a lakókat, hogy mondják el véleményüket, osszák meg velük javaslataikat a város aloldalán keresztül – olvasható a Fejér megyei hírportál, a FEOL.hu oldal cikkében.

A szakemberek elkészültek Fehérvár új buszhálózatának tervezésével, Cser-Palkovics András pedig arra kéri a lakókat, hogy mondják el véleményüket, osszák meg velük javaslataikat
Fotó: PESTI TAMÁS/FEJÉR MEGYEI HÍRLAP

A tömegközlekedés fontos eleme a városi életnek, emelte ki azon a sajtótájékoztatón Cser-Palkovics András, polgármester, ahol bemutatták a székesfehérvári tömegközlekedési hálózat fejlesztésének első ütemét. A polgármester rámutatott, a hálózat átalakítása mára elkerülhetetlenné vált. Amellett, hogy a város évek óta nem emelte sem a jegy-, sem pedig a bérletárakat, folyamatos az új közlekedési eszközök beszerzése és cél, hogy egyre több lakosnak tudjanak komfortos tömegközlekedési szolgáltatást nyújtani.

A szekesfehervar.hu/ujmenetrend oldalon már elérhető egy olyan applikáció, amellyel mindenki megtervezheti a saját utazását az új rendszerben, valamint olvashat a tervezett változtatásokról is. Mindezekkel kapcsolatban az oldalon megadott e-mail címen, vagy a Városház tér 2. címre küldött levélben április 30-ig várják a lakosság véleményét, észrevételeit.

Kitisztították a vízelvezető árkokat Surdon

A tavaly július végén lehullott extrém mennyiségű csapadék hordalékokkal és sárral töltötte meg a dél-zalai település árkait, illetve megrongálta azokat. Az önkormányzat a napokban közel 8 millió forintos saját erőből végzett helyreállítást Surdon. Kanász János polgármester elmondta: a lakók emlékeiben elevenen él a villámárvíz pusztítása, mely elöntötte az utcákat, és megannyi problémát okozott az ingatlanok környékén. Az önkormányzat eldöntötte, hogy az eltömődött árkokat saját költségvetéséből állítja helyre.

A teljes cikk ide kattintva érhető el.