időjárás 4°C Balázs 2023. február 3.
logo

Szári Zsolt lett a Balaton élővilágának miniszteri biztosa

Forrás: Országszerte
2021.05.11. 22:01
borítókép

A miniszteri biztos tevékenységét az agrárminiszter irányítja, olvasható az értesítőben.

Az értesítőből kiderül továbbá, a miniszteri biztos, Szári Zsolt közreműködik a Balaton növény- és állatvilágának, valamint a víz minőségének megóvásához kapcsolódó, az agrárminiszter feladatkörébe tartozó szakmai feladatok összehangolásában.

Szári Zsolt, a Balatoni a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a Balatoni Szövetség öt éves értékelőjén, Szigligeten, 2019-ben
Fotó: Kovács Erika / VEOL.HU – MEDIAWORKS

Elősegíti a Balaton és a Kis-Balaton vízgyűjtő területein lévő szennyező források azonosítását, javaslatot tesz a Balaton medrének rekultivációjával kapcsolatos állami feladatok megvalósíthatóságára, elősegíti a balatoni halak gasztronómiai népszerűsítését.

Rendszeresen tájékoztatja a minisztert, illetve havonta írásbeli beszámolót készít.

Együttműködik a Balaton Fejlesztési Tanáccsal, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-vel, a Balatoni Hajózási Zrt.-vel, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-vel, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósággal, az Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézetével, a Zala, a Somogy, a Veszprém és a Fejér Megyei Kormányhivatallal, az Országos Vízügyi Főigazgatósággal, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitánysággal, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatával, a Magyar Országos Horgász Szövetséggel, továbbá a Balatoni Szövetségen keresztül az érintett civil szervezetekkel.

– A miniszteri biztos tevékenységét az agrárminiszter irányítja, olvasható az értesítőben.

A miniszteri biztos megkeresésünkre azt mondta, nagy figyelmet fordít egyebek mellett az együttműködésre a Balatoni Szövetség, a civil képviseletek, az önkormányzatok, a cégek, vállalkozók, és a tónál élő, illetve odalátogató emberek között. Mindemellett nagyon fontosnak tartja a Balatonba érkező víz minőségének folyamatos monitoringozását. Munkájáról később beszél majd részletesen.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.