időjárás 12°C Diána, Rikarda 2021. September 18.
logo

A hétvégén rendezik meg Rácalmáson a XVII. Tökfesztivált

Forrás: Országszerte
2021.09.14. 14:52

A hagyományoknak megfelelően a fesztivál fő jellemzője a tök, a kultúra és a gasztronómia.

A rácalmási tökfesztivál egyediségét még növeli a különleges helyszín és a kiszolgálás. A szervezők bővítik idén a gyermekek számára a kézműves-foglalkozásokat, ezen belül a tökfaragást, valamint a tökös ételek választékát – írja a dunaújvárosi hírportál, a duol.hu.

Pénteken délben az Óperenciás Bábszínház kezdi a programot. A fő attrakció a 19 órakor rajtoló Irigy Hónaljmirigy-koncert lesz, majd utána 21.10 órai kezdettel a Fun Company zenekar műsorára utcabálon vehetnek részt a vendégek.

Szombaton is az Óperenciás Bábszínház kezd a műsorával 10 órakor, majd délben a Dupla Kávé következik. A programok egymást követik, 19.30 órakor lép színpadra a Halott Pénz, a programot fél tízes kezdettel diszkó zárja.

Fotó: Dunaújvárosi hírportál archív

Vasárnap 11 órától a Lóca zenekar jár majd a gyerekhallgatók kedvébe. Lesz Jó ebédhez szól a nóta, este pedig a Bagossy Brothers Company zárja a háromnapos tökfesztivál zenei programját.

A színpadi programok mellett lesz rengeteg látnivaló. Például az ízek utcája, a tökös ételek kóstolója, láthatunk majd a tökből készült piramist.
Sokak számára érdekes lehet a töksétány, a tökhintó, a töklámpás készítése. A Jankovich szalonban korabeli használati tárgyak bemutatóját láthatjuk, és lehetőség lesz arra, hogy a mára már letűnt korok ruháiban fotózkodhassanak az arra igényt tartók. 

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!