időjárás 3°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Száznál is több nyugdíjas sportolt Kecskeméten

Forrás: Országszerte
2021.09.17. 19:07
borítókép

Csütörtökön rendezte meg hagyományos őszi Mozdulj! elnevezésű sportvetélkedőjét a Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége a Messzi István Sportcsarnokban.

Az eseményen dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere (Fidesz-KDNP) köszöntötte a 23, egyenként nyolc fős nyugdíjas csapatot, akik változatos, ügyességet és némi erőt is igénylő sportágakban mérhették össze tudásukat - írta meg a Bács-Kiskun megyei hírportál, a baon.hu.

 

Szalókiné dr. Kiss Katalin elnök elmondta, hogy tagjaik a bezártság és a magány nehéz hónapjai után már nagyon várták az összetartozás érzését erősítő hagyományos eseményt. Hangsúlyozta: a rendezvény fontos üzenete, hogy az idős kor nem akadálya az aktív, sportos és egészséges életnek, és a szépkorúak számára is adott az élethosszabbító közösség megtartó ereje.

 

Az eseményen részt vett dr. Tiba István, a nyugdíjas szövetség korábbi elnöke is. Kezdeményezésére indult a Mozdulj! sportvetélkedő. Az eseményen közreműködött a Lakó Sándor zenekar, és az Egy iskola – egy klub mozgalom keretében a Kodály Iskola tanulói segítették a verseny lebonyolítását.

 

A dobogó legfelső fokára a Széchenyi Klub tagjai állhattak fel, a második helyen a SION Nyugdíjas Klub végzett, míg a bronzérmet a NAV Adóügyi Klub kapta.

 

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

 

(A borítókép forrása: Bús Csaba/baon.hu - Mediaworks)