időjárás 5°C Vendel 2021. October 20.
logo

A régóta várt beruházás gyors ütemben halad Bicskén

Forrás: Országszerte
2021.10.14. 13:45

Óriási földmunkálatok folynak a nagyállomás környékén, kész a várost elkerülő út alapja, az állomás melletti munka­gödör feletti három sínpár ideiglenesen lezárt.

A leendő intermodális központ munkaterületét július 2-án vette birtokba a beruházó, egyszerre több helyszínen építenek. Bejáráson mutatta be Nyul Zoltán, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese a munkálatokat a sajtó munkatársainak, amelyen részt vett Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és Bálint Istvánné bicskei polgármester. 

Bejáráson az építési területté vált helyszínen
Fotó: Pesti Tamás / FEOL.HU/MEDIAWORKS

A kivitelező V-Híd Zrt. általános vezérigazgató-­helyettese, Bach Róbert és projektvezetője, Hock Benedek járultak hozzá a megértéshez, hiszen nem előzmény nélküli ez az építkezés! Tessely Zoltán Bicske polgármestereként már 2008-ban szembesült a feladattal, utalt rá, akkor szándékoztak EU-s támogatással a Biatorbágy–Tata vasútvonalat korszerűsíteni, hogy nagyobb sebességgel haladhassanak a vonatok az ország 1-es számú vasútvonalán. Ez elmaradt, ám az elvetélt eocénprogram 1976-os kudarca nyomán felépült nagy méretű vasútállomás és környéke azóta is korszerűsítés után kiáltott. Bálint Istvánné polgármester hangsúlyozta, hogy a tizenkét éve dédelgetett álom valóra válása a helyi közösségi közlekedés mérföldköve.

Látványos munkálatok folynak az állomáson
Fotó: Pesti Tamás / FEOL.HU/MEDIAWORKS

Az állomástól szűk kilométernyi távolságra új teherrakodó épül, kétfelől megközelíthető, 3,5 kilométernyi új úttal, ennek már kész az alapja, 110 ezer köbméter földet mozgattak meg. A sínek felett több évtizede átívelő, soha nem használt felüljárót most megerősítik, ezen haladhatnak át az említett új úton a Tatai és a Csákvári út felől, kikerülvén a várost a teherforgalommal.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.