időjárás -1°C Mária 2022. december 8.
logo

Csökkent a teher: kevesebb koronavírus-fertőzöttet ápolnak a gyarmati kórházban

Forrás: Országszerte
2021.11.18. 15:08
borítókép

Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere közösségi oldalán jelentette be szerda este, hogy a helyi kórházban lecsökkent a betegszám.

– Ez annak köszönhető, hogy az illetékes miniszter újabb intézményeket vont be a koronavírus-ellátásba. Tavaly ilyenkor 145 fertőzött gyógyult a helyi kórházban, míg a hét elején harmad ennyi beteget ápoltak az intézményben. A kórházban megtörtént továbbá az elrendelt 20 százalékos ágyszám felszabadítás is. A oltóponton megfeszített a munka, és szerencsére népszerű a harmadik oltás is – tudta meg a Nógrád megyei hírportál, a nool.hu a városvezetőtől.

Kifejtette : november 22-től, hétfőtől újabb intézkedéseket hoz. Az alacsony átoltottság miatt a helyi családsegítő központ dolgozóit december 31-ig minden hétfőn és szerdán gyorsteszt elvégzésére kötelezi.

Fotó: nool.hu


Kéri továbbá, hogy az intézményvezetők minden dolgozót, kiemelten az oltatlanokat lehetőség szerint kötelezze az otthoni, vagy szeparált munkavégzésre. Ahol ez nem lehetséges – óvodák, bölcsődék – az oltatlanok részére zárt térben FFP2-es maszkviselési kötelezettséget ír elő. Azokon a munkahelyeken, ahol ügyfélfogadás történik, bevezetik az elektronikus ügyintézést, korlátozott személyes ügyfélfogadással.

Az intézmények minden közösségi rendezvényén figyelniük kell a távolságok megtartására és az arcot eltakaró maszk kötelező viselésére a dolgozók és a vendégek esetében egyaránt.