időjárás 27°C Mária 2022. augusztus 15.
logo

Már regisztrálhatnak a kecskeméti nyugdíjasok a kedvezményes parkolóbérletekre

Forrás: Országszerte
2021.11.17. 17:26
borítókép

A Kecskeméti Városrendészet közölte, törölték a nyugdíjas és lakossági parkolóbérletek megvásárlásához szükséges, idei évre szóló regisztrációt, de már lehet a jövő évre regisztrálni.

A díjmentes várakozásra jogosító, költségtérítés megfizetése ellenében vásárolható bérletek, többek között a lakossági és nyugdíjas parkolóbérletek megvásárlásának előfeltétele a jogosultságot igazoló adatok előzetes regisztrálása. A kedvezményre jogosultságot a Kecskeméti Városrendészet évente ellenőrzi - olvasható a Bács-Kiskun megyei hírportálon, a baon.hu oldalon.

 

A 2022-re szóló kedvezményes (lakossági, nyugdíjas) bérletek megvásárlásához szükséges a regisztráció megújítása. A új regisztráció november 16. napjától lehetséges a Városrendészet honlapján keresztül, vagy személyesen ügyfélfogadási időben (hétfő – szerda 8.00-15.00, csütörtök 8.00-18.00, péntek 8.00-12.00) a Budai utca 2/a. szám alatti ügyfélszolgálati irodában.

 

A regisztrációhoz az alábbi dokumentumok szükségesek:

 

  • a gépjármű forgalmi engedélyének mindkét oldala teljes terjedelemben;
  • lakossági parkoló bérlet esetén a forgalmi engedély mellett a lakcímkártya másolata;
  • nyugdíjas bérletnél a forgalmi engedély, személyi igazolvány és lakcímkártya másolatának feltöltése szükséges.

 

Az ügyfélszolgálaton történő hosszabb várakozás elkerülése érdekében kérik a lakosságot, hogy lehetőség szerint az interneten regisztráljanak! Ha ezt valaki nem tudja megtenni, akkor az ügyfélszolgálatra mielőbb érdemes bemenni, most még várakozási idő nélkül tudják elvégezni a regisztrációt, de év végén, jövő év elején már sorok alakulhatnak ki.

 

A nem kedvezményes parkoló bérletek regisztrációját nem törlik, így ezeknél nincs szükség ismételt regisztrációra. A 2022-es parkolóbérletek árusításának kezdő időpontjáról később értesítik a lakosságot.

 

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

 

Borítókép: Illusztráció. (Forrás: baon.hu)