Hemzsegnek a pontyok és a harcsák a tatai várárokban

Karácsony alkalmából szeretnék népszerűsíteni a halfogyasztást.

null

A halfogyasztás az elmúlt években lassan, de folyamatosan növekedett. Ám a pikkelyesek fogyasztása továbbra is leginkább a karácsonyi időszakra koncentrálódik – olvasható Komárom-esztergom megyei hírportálon, a KEMMA cikkében.

A tatai vár tövében, az úgynevezett várárokban lévő elárusító helyen a magyar halhoz annyira ragaszkodnak, hogy az élő halak mindegyike nemhogy hazai, hanem Tatán „termett”. Erre a tényre a helyszínen az egyik eladó, az Aranyponty Halászati Zrt. alkalmazottja, Vörös Ferenc hívta fel a figyelmet. A zrt. egyébként mint szakmai partner szorosan együttműködik a Tatai Öreg-tó Halászati Kft.-vel. 

Vörös Ferenc a vízben a halakkal vesződik, amíg Wittner Ferenc a hálót feszíti a partról (Fotó: 24 Óra)

Az Öreg-tó Halászati Kft. munkatársa, Wittner Ferenc arról beszélt, hogy 50–60 dekás pontyokat nevelnek fel a tóban két-három kilósra. 

 

Egyelőre még mérsékelt az érdeklődés, de úgy számoljuk, pénteken már beindulnak az eladások. Eddig naponta úgy egy mázsa halat értékesítettünk, ez azonban hamarosan felugorhat három-négy mázsára. 

 

– mutatott Ferenc a kádban lubickoló, méretes potykákra.

A teljes cikk ITT olvasható.

Borítókép: Lubickolnak a halak a tatai vár aljában (Fotó: Szőts István)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.