időjárás 18°C Jusztina 2023. szeptember 26.
logo

Kultúrházat és orvosi rendelőt is átadtak Tótszerdahelyen

Forrás: Országszerte
2022.03.21. 10:33
borítókép

A beruházások állami támogatásból valósultak meg, a háziorvosi rendelőnél Havasi Viktória polgármester ismertette a részleteket.

A Mura menti település nagy napja volt péntek, amikor két jelentős beruházást is felavattak: átadták a háziorvosi rendelő és védőnői szolgálat kívül-belül megújult épületét, valamint a kultúrházat, melyen belső korszerűsítést végeztek – olvasható a Zala megyei hírportálon, a Zaol cikkében.

Az ingatlant a hetvenes években építették, a kezdetektől a háziorvosi rendelőnek, a védőnői szolgálatnak és szolgálati lakásnak ad otthont – mondta a polgármester. 

Cseresnyés Péter, Havasi Viktória és Bene Csaba vágta át a nemzeti színű szalagot (Forrás: Gergely Szilárd)

Kiemelte: 

Az évtizedek során az önkormányzat folyamatosan figyelmet fordított az épület karbantartására, most viszont nagy lehetőség adódott arra, hogy modernizáljuk. Teljes körű külső felújításra, valamint energetikai korszerűsítésre kerülhetett sor. A Belügyminisztérium által kiírt pályázaton elnyert 36,4 millió forintos támogatáshoz önkormányzatunk 5,5 millió forint önerőt biztosított – folytatta Havasi Viktória polgármester.

Cseresnyés Péter államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta: az elmúlt időszakban számos beruházás valósulhatott meg a falvakban, községekben uniós és hazai forrásokból.

Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke arra mutatott rá: a kormányzat hiába ad támogatást, ha az adott helyi közösség nem agilis, ambiciózus és nem tűz ki maga elé újabb és újabb célokat. Tótszerdahely e tekintetben példaértékű.

Az eredeti cikk ITT olvasható.
Borítókép: Cseresnyés Péter, Havasi Viktória és Bene Csaba vágta át a nemzeti színű szalagot (Forrás: Gergely Szilárd)