időjárás 12°C Jeromos 2022. szeptember 30.
logo

Két kiállításon szerepelnek Buday Mihály festőművész alkotásai Gyulán

Forrás: Országszerte
2022.09.21. 12:07
borítókép

A gyulai nemzetközi művésztábor szombaton zárt, a kakucsi önálló tárlat megnyitója pedig pénteken lesz.

A Zalaszentgyörgyön élő, zentai születésű Buday Mihály festőművész alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők két, szeptember 30-ig látogatható tárlaton – írja a Zala megyei hírportál, a zaol.hu.

A Békés megyei Gyula városában másodszor rendeztek nemzetközi művésztábort. Buday Mihály és Alim Adilov művészeti vezető szervezésében indult a tábor még 2019-ben, s két év kihagyás után idén tizenkét művész érkezett szeptember 11-18. között az önkormányzat vendégházába. A résztvevők az alkotói munka mellett megismerhették a környék kirándulóhelyeit s kulturális programjait.

A zárórendezvényen, az Almássy-kastély kávézójában Kónya István, Gyula alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket. Mint mondta, Bassam Ali főorvos ötlete alapján jött létre a művészeti találkozó, az összegző tárlat Impressziók címe is tőle ered, utalva arra, milyen benyomások érik a nézőt a képekkel való első találkozáskor. A szeptember 30-ig látogatható tárlatot Tuza Béla ügyvéd ajánlotta az érdeklődők figyelmébe, ahol Alim Adilov, Bényi Éva, Buday Mihály, Györei Roland, Pálinkás Mariann, Papp Tímea, Pruha Mária Anett, Saár Tibor, Szatmári Ottilia, Szepesi Andor, Georgeta Monica Tornean és Zajácz Tamás mutatkozik be a közönségnek.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Buday Mihály alkotásai Gyulán (Fotó: Zaol/Mediaworks)