időjárás 7°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Átadták a felújított plébániát Ópusztaszeren

Forrás: Országszerte
2022.10.06. 09:31
borítókép

Az ópusztaszeri egyházközség a Magyar Falu Programban 8 millió forintot nyert a munkálatokra.

Az ópusztaszeri egyházközség még 2021-ben a Magyar Falu Programban 8 millió forintot nyert a plébánia felújítására– írja a Csongrád-Csanád megyei hírportál, a delmagyar.hu. A munkát elvégezték, a megújult épületet a vasárnapi templomi búcsú keretében adták át, az ünnepi szentmisét Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök tartotta – mondta el Antal Imre plébános a helyi hírportálnak.

A vállalt munkák, fejlesztések között energetikai, vagyis fűtés korszerűsítés volt – az elavult konvektorokat lecserélték, központi fűtést alakítottak ki – belül teljes festést kapott az épület, valamint energiatakarékos világítótesteket szereltek fel. Erről az eseményen résztvevő Farkas Sándor miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő és Makra József polgármester is meggyőződhetett.

Az átadóra a búcsú alkalmával kerítettünk sort, szép ünnepség volt. A plébániában jelenleg nem lakik pap, viszont közösségi térként és egyházi táborok szálláshelyéül szolgál. Nagyon örülünk, hogy elkészült, így a templom és a plébánia is rendben van, a közeljövőben valószínűleg nem lesz szükség újabb pályázati támogatásra. Az épületet a jövőben még jobban ki szeretnénk használni a céljára, arra, hogy segítségével igazi egymást segítő, hívő közösséget építsünk

 – mondta el Antal Imre.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Templombúcsú keretében adták át a felújított plébániát (Fotó: Délmagyar/Mediaworks/Sándor Attila)