A friss padlizsánt megmossuk, majd körbeszurkáljuk egy villával. Ha ezzel megvagyunk, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 40-50 perc alatt puhára sütjük. Sütés közben nem árt, ha egyszer-kétszer megforgatjuk a padlizsánokat. Ha a bőre már barna és összehúzódik, az azt jelenti, hogy elkészült.
Miután kihűlt, hosszában kettévágjuk a padlizsánokat, aztán kikaparjuk egy tálba a belsejét. Botmixerrel pépesítjük, közben hozzákeverjük a tejfölt, az apróra vágott újhagymát, majd a fokhagymát is belenyomjuk. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük, aztán a mustárt és a citromlevet is hozzáadjuk. Ha ezekkel elkészültünk, simára keverjük az olívaolajjal, majd néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek – írta a Mindmegette.hu.
HOZZÁVALÓK
- 2 db padlizsán
- 2 ek tejföl
- 1 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 tk mustár
- pár csepp citromlé
- 1 dl olívaolaj
Borítókép: illusztráció (Forrás: Mindmegette.hu)