Mint azt megírták, a Visit Esztergom a Dunakanyar kiemelkedő és közismert éttermeit az ünnepre hangolódás jegyében hívta meg egy különleges megmérettetésre. A kihívást négy vendéglátóhely fogadta el (a Piac42, a Rosinante, a Natura Hill és a Teyföl), és a beszámoló szerint a séfek egytől egyig kitettek magukért, komolyan vették a versenyt. A különböző karakterű ételek között voltak modernebb változatok is, melyeknél többféle alapanyagot és fűszert is felhasználtak, de a hagyományosak sem hiányozhattak a versenyből, melyek egyaránt jól szerepeltek.
A zsűrinek nehéz dolga volt, hiszen akár mindegyik étterem megérdemelhette volna az elismerést, végül hajszálnyival a Piac42 Bisztró halászleve emelkedett ki a többi közül és nyerte el a címet.
Természetesen részletezték azt is, hogy a díjnyertes étel dunai jellegűnek számít, az akasztói szikiponty mellett fajszi fűszerpaprika és kis-közepes méretű vöröshagymák adják a gerincét, melyeket fokhagymával, paradicsommal és fehérborral egészítenek ki.
Lényegében egy hagyományos halászlének tekinthető, de a minél tökéletesebb alapanyagokra és az átgondolt, illetve precízen kivitelezett technológiára való fókuszálás meghozta a vendéglátóhely számára a sikert – számolt be róla a Komárom-Esztergom vármegyei hírportál, a Kemma.hu.
A hely, ahol a díjnyertes halászlevet meg lehet kóstolni, az Esztergomi Piacon kapott helyet Piac42 Bisztró néven, amely néhány hónapos működés után már Michelin-ajánlást is kapott. A „Dunakanyar halászleve” pedig az étlapjukra is felkerült.
Borítókép: A díjnyertes halászlé (Fotó: Beküldött kép / Kemma.hu)