Pofin vezették le az út mentén életük első szülését a tatabányai mentősök

Különlegesre sikeredett annak a kisbéri kismamának a szülése, akinek második gyermekét az út szélén hozta világra. A szülést levezető tatabányai mentősök számára ez volt az első alkalom, hogy új életet segítettek a világra. Hanna és édesanyja is egészségesen érkezett meg a kórházba.

null

Az első szülés nem csak egy kismama számára lehet emlékezetes, hanem bizony a mentősök számára is. Február 18-án vasárnap a tatabányai mentősök sem gondolták, hogy bizony életük első szülését kell levezetniük, amikor Kisbérre riasztották őket – írta a Komárom-Esztergom vármegyei hírportál, a Kemma.hu. 

Történt ugyanis, hogy Kisbérre egy 39 hetes kismamához kértek segítséget, számolt be közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat. Beindultak este a fájások, így a legközelebbi egységet gyorsan a helyszínre vezényelte a mentésirányító. 

Vizsgálat után el is indultak a kismamával a kórházba, azonban út közben hirtelen felgyorsultak az események, így biztossá vált, hogy a baba nem vár a megérkezésével a kórházig.

A kis Hanna a megszületése utáni pillanatokban
Forrás: Facebook/Országos Mentőszolgálat

A tatabányai mentősök nagy pillanata is volt ez 

Azonnal félreálltak a mentőautóval és felkészültek a szülés levezetésére. Nem csak az adta a szülés különlegességét, hogy út közben kellett a csöppséget világra hoznia édesanyjának, hanem az is, hogy az egység mindkét tagjának ez volt az első szülés, amit levezettek. Csupán pár percet kellett várni a világ legcsodálatosabb hangjára. 

A mentősök pontos, szakszerű segítségével a fiatal édesanya világra hozta második gyermekét, Hannát. A gyönyörű csöppség azonnal fel is sírt. 

Pillanatok alatt újabb egység érkezett a helyszínre, majd megvizsgálták Hannát és anyukáját, végül stabil állapotban és egészségben szállították őket a kórházba

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.