Hivatali visszaélésben mondta ki bűnösnek a rendőrt a bíróság

Jogerősen helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla kedden annak a rendőrnek a 180 ezer forintos pénzbüntetését, aki 2009 júliusában Pécsen azután büntetett meg egy újságírót szabálytalan parkolás miatt, hogy a riporter rendőri irányítás mellett állította le autóját egy baleseti helyszínen.

WL
2012. 01. 24. 17:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben korábban eljáró Baranya Megyei Bíróság döntését, és a 39 éves rendőrt hivatali visszaélésben mondta ki bűnösnek.

Az újságíró 2009. július 21-én autóval egy közlekedési baleset helyszínére ment tudósítani. Az ott rendőrjárőrként forgalomirányítást végző volt középiskolai osztálytársa, akivel nem kedvelték egymást, azt mondta neki: a helyszínelés miatt nem hajthat be a forgalom elől elzárt területre. Emiatt szóváltás alakult ki közöttük.

Ezt érzékelve a járőr parancsnoka messziről kiáltott és intett is beosztottjának, hogy engedje be az újságírót, aki – bár a megállást tábla tiltotta – rendőrök irányításával négy-öt percre leparkolhatott a helyszínen. A járőr ennek ellenére feljelentette őt biztonsági öv használatának elmulasztása, rendőri jelzés figyelmen kívül hagyása és tilosban várakozás miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.