Öt év börtönt kapott Kulcsár Attila

Emellett ötmillió forint pénzbüntetésre ítélték.

MNO
2017. 03. 22. 12:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A táblabíróság ezzel tovább enyhítette Kulcsár Attilának a megismételt elsőfokú eljárásban kiszabott hat év hat hónap szabadságvesztésről szóló ítéletét.

Kerék Csaba másodrendű vádlottat – kilenc hónappal mérsékelve az elsőfokú ítéletet – három év szabadságvesztésre és ugyancsak ötmillió forint pénzbüntetésre ítélték.

Az ügy több más vádlottjának büntetését is enyhítette a táblabíróság, néhány esetben pedig helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletét. A jogerős ítélet kihirdetésén egyik vádlott sem jelent meg.

Kulcsár Attilát 2008-ban sikkasztás és egyéb bűncselekmények miatt a Fővárosi Bíróság nyolc év börtönre és 230 millió forint vagyonelkobzásra ítélte. 2010-ben a Fővárosi Ítélőtábla új eljárás lefolytatására kötelezte az elsőfokú bíróságot, amely 2015-ben hozott ítéletében a vagyonelkobzást helybenhagyta, de a börtönbüntetést Kulcsár esetében hat év hat hónapra csökkentette.

Kedden az utolsó szó jogán Kulcsár Attila bocsánatot kért Debrecenben, a Fővárosi Ítélőtábla Elek Balázs vezette másodfokú tárgyalásán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.