Feljelentést tesz az igazoltatás közben meghalt férfi családja

A fia azt mondta, a rendőrség egy ideig csak tanakodott, nem csinált semmit.

MN
2017. 08. 07. 9:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség egy ideig csak tanakodott, nem csinált semmit – közölte a HVG.hu-val Á. Olivér autóversenyző, az igazoltatás közben elhunyt férfi fia. A család korábban azt nyilatkozta, hogy panaszt tesz, de most már eldöntötte, hogy tovább lép, és feljelentést tesz.

A portál felidézte, hogy az 57 éves férfi, Á. István csak állt a parkolóban, úgy mentek oda hozzá a rendőrök, nem az autóját állították meg. Az eset szemtanúja korábban az RTL-nek azt mondta: a férfi hiába panaszkodott a rendőröknek rosszullétére, ők lehet, hogy azt hitték, csak szimulál. Amikor végül a földre vitték, valójában már eszméletlen volt, ekkor a fejét is beütötte – derült ki a beszámolóból.

A HVG.hu azt írja, Á. Olivér kapott egy üzenetet, amelyben az állt, hogy „Gyere, verik az apád”. Azonnal a helyszínre sietett, és látta, hogy rengeteg a rendőr, két busz és három járőrautó is ott volt. Az apja ekkor már eszméletlen volt. A rendőrök tanakodtak, miután félrehúzták az apját, így nem állja meg szerinte a helyét az a rendőri hivatalos magyarázat, hogy „a rendőrök megkezdték az újraélesztését”. A rendőrök erősítése tehát percek alatt, a mentő viszont csak fél óra múlva érkezett ki – fűzte hozzá.

A rendőrség szerint a férfi „az intézkedés során rosszul lett, és eszméletét vesztette” – írja a portál, hozzátéve: a Fővárosi Főügyészségnek eddig azt közölte, nem nyomoz, mert szerinte nem történt bűncselekmény.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.