Minden héten megtámadnak egy teherautót Magyarországon

Ötven olyan bűncselekményt regisztrált a rendőrség tavaly, amelynek célpontja tehergépjármű volt.

MTI
2017. 08. 08. 5:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eseteket regisztráló nemzetközi szervezet, a TAPA adatai szerint a közúti árufuvarozók ellen elkövetett bűncselekmények száma tavaly riasztóan megugrott az európai, közel-keleti és afrikai régióban egyaránt: 2015-höz képest 72 százalékkal több, mintegy 2600 ilyen káresemény történt.

Európában májusban egyetlen hónap alatt több mint hatmillió euró értékben tulajdonítottak el közúton szállított árut.

Dittel Gábor, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületének főtitkára a lapnak úgy nyilatkozott: „Fontos erőfeszítésünk, hogy a biztosítótársaságok vegyék figyelembe az árukár-biztosításban, ha egy vállalkozás a rakomány biztonságát növelő technikai eszközt, GPS-nyomkövetést, raktérajtónyitást érzékelő eszközt vesz igénybe, ezzel csökkentve a biztosító kockázatát.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.