Ritkán látható autós üldözés Sopronnál

A 24 éves férfi 130-cal hajtott a rendőrök elől menekülve. Hét és fél évet is kaphat. Videó!

Gabay Balázs
2017. 08. 30. 10:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még januárban filmbe illő autós üldözésnek lehettek szemtanúi a soproniak. Egy 24 éves férfit akartak igazoltatni a rendőrök, aki megvárta, amíg azok kiszállnak a kocsijukból, majd beletaposott a gázba, és elmenekült előlük – írja a Kisalfold.hu.

Őrültként száguldott, volt, ahol 130 kilométeres óránkénti sebességgel – nem autópályán. Mindent megpróbált, nehogy elkapják, menekülés közben még a rendőrök autója felé is kormányozta a gépjárművét. Mindezt az őt üldöző egyik járőr videóra vette. Ezen az látszik, hogy az autóúton haladók mindegyike az útpadkára húzódva próbálja elkerülni az ütközést. Az egyik járőr kocsijának a kereke meg is sérült az akció során.

Arról nem ír a Kisalföld, hogy kapták el végül az ámokfutót. A 24 éves férfi ellen a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat. Ha elítélik, akár hét és fél évet is kaphat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.