A Rák: 101 Megoldás, hogy megelőzzük a kórt (Cancer: 101 Solutions to a Preventable Epidemic) című könyv szerzői szerint az egyik legfontosabb fegyverünk az étrend megváltoztatása, azaz „egészséges diéta” beiktatása életünkbe. S hogy ez mit is jelent a gyakorlatban?
Íme, a 10 legdurvább étel, amelynek fogyasztását le kell, hogy csökkentsük (vagy akár teljesen el is hagyhatjuk):
1. Minden elszenesedett étel, még a túl sötét pirítós is;
2. A jól átsült vörös húsok. A közepesen vagy kevésbé átsült még hagyján, de a legjobb, ha minél kevesebb vörös húst fogyasztunk!
3. Cukor, mindegy hogy fehér vagy barna;
4. Az erősen sózott, füstölt vagy ecetes ételek a gyomorrák kialakulásában jelentenek magasabb kockázatot
5. Szénsavas/üdítőitalok, amelyek a cukortartalom és a számtalan adalékanyag miatt is kockázati tényezőt jelentenek;
A folytatáshoz kattints.