Ezt ne! – TOP 10 rákkeltő étel

A múlt évben közel másfél millió új rákos megbetegedést prognosztizáltak Amerikában, amelyből 559,650 halálos kimenetelű - az Amerikai Rák Társaság szerint. Ez azt jelenti, hogy több, mint 1,500 ember veszti életét a kór következtében, ami döbbenetes statisztikai adat.

2012. 07. 26. 10:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Rák: 101 Megoldás, hogy megelőzzük a kórt (Cancer: 101 Solutions to a Preventable Epidemic) című könyv szerzői szerint az egyik legfontosabb fegyverünk az étrend megváltoztatása, azaz „egészséges diéta” beiktatása életünkbe. S hogy ez mit is jelent a gyakorlatban?

Íme, a 10 legdurvább étel, amelynek fogyasztását le kell, hogy csökkentsük (vagy akár teljesen el is hagyhatjuk):


1. Minden elszenesedett étel, még a túl sötét pirítós is;

2. A jól átsült vörös húsok. A közepesen vagy kevésbé átsült még hagyján, de a legjobb, ha minél kevesebb vörös húst fogyasztunk!

3. Cukor, mindegy hogy fehér vagy barna;

4. Az erősen sózott, füstölt vagy ecetes ételek a gyomorrák kialakulásában jelentenek magasabb kockázatot

5. Szénsavas/üdítőitalok, amelyek a cukortartalom és a számtalan adalékanyag miatt is kockázati tényezőt jelentenek;

A folytatáshoz kattints.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.