A hét további részében az előrejelzések szerint borzasztó, változékony és a szokásosnál hidegebb idő lesz országszerte, de még ez sem szegheti a kedvét azoknak, akik ráéreztek már a saját kezűleg leszedett gyümölcs fantasztikus ízére.
Az immár Facebook-oldallal is rendelkező Eperföld.hu-n megtalálható helyek változatlanok tavaly óta. Öt helyen gyűjthetjük a piros finomságot reggel nyolc és este hét között. A most is csillagászati bolti (és útszéli) árakhoz képest nagyjából féláron juthatunk hozzá, ám amennyiben nagy mennyiségben gondolkozunk, a költségek még tovább faraghatóak. 1 kg eper ára 430, tíz kilogramm felett 395 forint. Telepeik Budakalászon, Érden, Solymáron, Pomázon és Szigetszentmiklóson találhatóak.
A Dunakanyarban található, 2001. óta üzemelő híres szobi gyümölcsösben jelenleg lének-pürének való almát kínálnak. Emelett vásárolhatunk cukor, tartósítószer és adalékanyag mentes natúr ivóleveket, illetve dióbelet is. A többi gyümölcs érésekor folyamatosan frissítik az oldalt, érdemes visszalátogatni. A tavaly ilyenkor még futó pátkai földön most, kora nyáron egyelőre nem találni semmit, pontosabban a honlapjuk utolsó információja az, hogy a szeptemberi szilvaszedés véget ért.
Érkezzünk korán, mert mások megelőznek; vigyünk magunkkal szedődobozt, kosarat, valamennyi italt és harapnivalót; szedéskor nézzünk a lábunk elé, hogy ne tapossuk el a gyümölcsöket; mindenképp kocsánnyal együtt szüreteljünk.
Ha a gyerekeknek nincs kedve velünk tartani, húzzuk el az „epresmadzagot”.
Hozzávalók:
Az eperszemeket megmossuk, megtisztítjuk. Botmixerrel vagy turmix géppel pürésítjük. A tejszínből habot készítünk, majd hozzákeverjük a mascarponét. Az elkevert tejszínhabhoz hozzáadjuk a pürésített epret, vaníliás cukrot, cukrot, és a citromlevet. Fagylaltgépbe öntjük, majd hűtőbe tesszük. Ha nincs fagylaltgépünk, keverjük el alaposan, s úgy helyezzük a mélyhűtőbe. Eperkockákkal- vagy szeletekkel díszítjük, és tejszínhabbal tálaljuk.
Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!