Szedd magad, ha olcsót akarsz!

Szép sorjában országszerte kinyitottak a „Szedd magad!”-helyek. Aki szeretne olcsón jó minőségű gyümölcshöz jutni, ne késlekedjen!

Családháló
2013. 05. 31. 6:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét további részében az előrejelzések szerint borzasztó, változékony és a szokásosnál hidegebb idő lesz országszerte, de még ez sem szegheti a kedvét azoknak, akik ráéreztek már a saját kezűleg leszedett gyümölcs fantasztikus ízére.

Az immár Facebook-oldallal is rendelkező Eperföld.hu-n megtalálható helyek változatlanok tavaly óta. Öt helyen gyűjthetjük a piros finomságot reggel nyolc és este hét között. A most is csillagászati bolti (és útszéli) árakhoz képest nagyjából féláron juthatunk hozzá, ám amennyiben nagy mennyiségben gondolkozunk, a költségek még tovább faraghatóak. 1 kg eper ára 430, tíz kilogramm felett 395 forint. Telepeik Budakalászon, Érden, Solymáron, Pomázon és Szigetszentmiklóson találhatóak.

A Dunakanyarban található, 2001. óta üzemelő híres szobi gyümölcsösben jelenleg lének-pürének való almát kínálnak. Emelett vásárolhatunk cukor, tartósítószer és adalékanyag mentes natúr ivóleveket, illetve dióbelet is. A többi gyümölcs érésekor folyamatosan frissítik az oldalt, érdemes visszalátogatni. A tavaly ilyenkor még futó pátkai földön most, kora nyáron egyelőre nem találni semmit, pontosabban a honlapjuk utolsó információja az, hogy a szeptemberi szilvaszedés véget ért.

Érkezzünk korán, mert mások megelőznek; vigyünk magunkkal szedődobozt, kosarat, valamennyi italt és harapnivalót; szedéskor nézzünk a lábunk elé, hogy ne tapossuk el a gyümölcsöket; mindenképp kocsánnyal együtt szüreteljünk.

Ha a gyerekeknek nincs kedve velünk tartani, húzzuk el az „epresmadzagot”.

Hozzávalók:

Az eperszemeket megmossuk, megtisztítjuk. Botmixerrel vagy turmix géppel pürésítjük. A tejszínből habot készítünk, majd hozzákeverjük a mascarponét. Az elkevert tejszínhabhoz hozzáadjuk a pürésített epret, vaníliás cukrot, cukrot, és a citromlevet. Fagylaltgépbe öntjük, majd hűtőbe tesszük. Ha nincs fagylaltgépünk, keverjük el alaposan, s úgy helyezzük a mélyhűtőbe. Eperkockákkal- vagy szeletekkel díszítjük, és tejszínhabbal tálaljuk.

Komment

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.


Jelenleg nincsenek kommentek.

Szóljon hozzá!

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.