időjárás 12°C Petra 2022. október 2.
logo

Feltekerhető televíziót dobott piacra a népszerű márka

Forrás: origo.hu
2020.10.28. 16:28
Feltekerhető televíziót dobott piacra a népszerű márka

Amin két évvel ezelőtt még csak ámultunk, most már ténylegesen megvehető a boltokban is. Igaz, ennyiért már komolyabb luxusautót és lakást lehet vásárolni, de az LG szerint feltekerhető tévé egy olyan innováció, amiért ki fognak ennyi pénzt fizetni az emberek.

Az LG nagyon jó ütemben kapta el az OLED-technológia fejlesztését, és az utóbbi években folyamatosan őrzi is piacvezető pozícióját ezen a téren a vállalat. Ezzel együtt azonban nem lustálkodnak, és szinte évről évre mutatnak valamilyen igazi újdonságot.

A Signature OLED TV R egészen konkrétan a 2018-as CES-es mutatkozott be, és akkor még nem hittük el, hogy tényleg létezhet feltekeredő képernyővel ellátott televízió, de az LG ténylegesen, élőben mutatta meg, hogy márpedig a koncepció működik.

A feltekerhető készülék kialakítása már önmagában elég érdekes: jár hozzá egy fehér színű, rendkívül minimalista állvány (nem is kérhető más színben), amire rá lehet helyezni magát a televíziót... pontosabban annak az alapját, ami külsőre leginkább úgy néz ki, mint egy nagy darab stílusos hangszóró. Ez nem is véletlen, hiszen egy 4.2-es, Dolby Atmos-támogatással felvértezett hangrendszert rejt magában, az elejét pedig a dán Kvadrat által készített szövetborítás fedi.

Innentől kezdve aztán háromféle módon tud működni a Signature OLED TV R. Az alapot az LG úgy hívja, hogy Full View, és a nevének megfelelően ilyenkor a teljes, 65 hüvelykes panel előmászik a talapzatból.

Ezt követi a Line View, amikor a képernyő csak egy picit bújik elő: ilyenkor például a zenehallgatáshoz szükséges vezérlőelemek jelenhetnek meg rajta, esetleg az óra, vagy valamilyen hangulatvilágítás. Végül pedig ott van a Zero View, amikor a kijelző rejtve marad, azonban zenehallgatásra így is kiváló az eszköz.

Maga az összecsukás-kinyitás folyamata meglepően látványos, ráadásul az ígéretek szerint tartós is a szerkezet: az LG azt ígéri, hogy körülbelül 50 ezer nyitás-csukás kombinációt ki fog bírni, ami napi kettővel számolva kicsit több, mint 30 évet jelent.

Az LG szerint a Signature OLED TV R jelenti a legnagyobb innovációt az utóbbi években a tévés piacon, és ennek megfelelően árazták is be: kereken 100 millió koreai wonba kerül, ami átszámítva mintegy 87 ezer dollár, tehát kicsit több, mint 27 millió forint. Tény, hogy nem kevés pénzről van szó, de cserébe tényleg nincs még egy hasonló készülék, így a tulajdonos garantáltan kiemelkedhet vele a tömegből.

A feltekerhető Signature OLED TV R egyelőre még csak Dél-Koreában kapható, azonban az LG ígérete szerint a nyugati piacokon is lehet majd kapni, habár a bevezetése egy kicsit késik. Mindenesetre a következő hónapokban már más régiókban is elérhető lesz.

A teljes cikket az alábbi linkre kattintva érheti el.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.