Környezetvédelmi okokból nem adnak töltőt az új Iphone-hoz

A 400-600 ezer forintos készülékekhez környezetvédelmi okokra hivatkozva az Apple töltőt és fülhallgatót sem ad.

Forrás: ORIGO.HU2020. 10. 16. 10:26
null
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Apple az iPhone 11, SE (2020) és XR modellek dobozaiból is kiveszi a töltőt és a fülhallgatót. Magyarországon extrém drágák az új Apple iPhone 12 mobilok, és a kritikusoknak olaj volt a tűzre, hogy a konfigurációtól függően átlag 400-600 ezer forintos készülékekhez környezetvédelmi okokra hivatkozva az Apple már töltőt és EarPods fülhallgatót sem ad.

Egyesek szerint a dolog azért sántít, mert a többségnek nincs otthon tucatjával gyorstöltője, ezért kénytelen lesz külön venni egyet, ami az Apple-nek plusz árbevétel, de a töltőnek persze megint van csomagolása.

Ráadásul az iPhone 12 készülékekhez egy USB-C – Ligtning kábel jár, ez pedig csak az iPhone 11 Pro mobilok töltőjével kompatibilis. Az EarPods fülhallgatók elhagyása pedig a drágább, vezeték nélküli AirPodsok felé tereli a vásárlókat.

Fotó: Pixabay

Aki esetleg korábbi iPhone vásárlásán törte a fejét, az is meglepődik majd. Az Apple már frissítette is az oldalait, ezekből pedig kiderül, hogy innentől kezdve az iPhone 11, az iPhone SE (2020) és az iPhone XR dobozában sem lesz töltő és EarPods, kizárólag egy USB-C – Lightning kábel. Ez alól kizárólag Franciaország a kivétel, de csak azért, mert törvény kötelezi a gyártókat a fülhallgató dobozba csomagolására.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Megérkezett az új iPhone 12 – négyféle különböző változatban

Az iPhone 12 kinézetét tekintve tényleg egy kicsit visszakanyarodott a négyes és az ötös sorozat vagy még inkább az új iPad felé. A képernyő ugyanúgy 6,1 hüvelykes, mint a tavalyi modell esetében, azonban most már 2532×1170 pixel felbontású (duplája az iPhone 11-nek), OLED-technológiára épül, a kijelző körüli kávákat tovább csökkentették, és maga a telefon 11 százalékkal vékonyabb és 16 százalékkal könnyebb az elődjénél.

A képernyő védelmére egy teljesen új technológiát fejlesztettek ki, amit Ceramic Shield névre kereszteltek, és az ígéretek szerint például négyszer ellenállóbb az esésekkel szemben.

Az 5G beépítését okosan oldották meg, így például a telefon automatikusan visszavált 4G-re, ha éppen nincs szükség a modernebb hálózat képességeire, és így spórol az akkumulátorral. Ezenkívül az Apple alaposan végigment minden saját fejlesztésű, beépített programon és alkalmazáson, hogy azok optimálisan ki tudják használni az 5G előnyeit.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.