Drónok szolgálják ki a kórházakat az egyik V4-országban

Az ország légifolyosóval biztosítja, hogy az átmeneti kórházak ellátottsága a járványhelyzet csúcsán is stabil maradjon. A drónokkal teszteket és vérmintákat szállítanak majd – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 11. 22. 15:41
Repülő drón Forrás: Pixabay
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Drónok biztosítják a kontaktmentes kórházi ellátottságot Lengyelország a járványhelyzet csúcspontján.

A fertőzés továbbterjedésének meggátolása érdekében egy légifolyosót alakítanak ki a Belügyminisztérium központi kórháza és a Nemzeti Stadion mellett felállított átmeneti kórház között.

A drónok automatizáltan közlekednek majd a két pont között, nagyjából 8 perc alatt megtéve a 7,5 kilométeres távolságot.

Felszerelték őket továbbá egy mágneses tárolórekesszel, hogy az általuk szállított vérmintákat, koronavírus-teszteket és egyéb felszereléseket illetéktelenek ne érhessék el.

A drónokat fejlesztő Spartaqs vállalat arra tett ígéretet, hogy egészségügyi eszközök szállításra alkalmas teherdrónokat helyeznek működésbe a következő hetekben, miután november 10-én sikeresen megtörtént a tesztrepülés.

Szerdán egyébként újabb rekordot döntött a koronavírus-fertőzések száma az országban 19 883 friss fertőzöttel és 603 elhunyttal.

A járvány miatt drónnal tették le az új gyáregység alapkövét

„Ünnepélyes átadók nincsenek, beruházások vannak: drónnal tettük le a Vajda-Papír 16 milliárd forintos gyárának alapkövét. A beruházások a járványhelyzetben sem állhatnak le, ezért a kormány fontos döntést hozott: 40 milliárdról 80 milliárd forintra növeli a Nagyvállalati Beruházási Támogatás keretösszegét” – közölte Varga Mihály a Facebook-oldalán.

A pénzügyminiszter elmondta: A 16 milliárd forintos beruházás több száz munkahelyet véd meg és ötven új munkahelyet teremt a térségben élőknek. Emellett pedig hozzájárul Magyarország önellátásához a higiéniai papírtermékek területén. Varga Mihály szólt arról is, hogy a húsz éve családi vállalkozásként induló cég termékei ma már a legtöbb hazai áruház polcain megtalálhatók. Ma már igazi multinacionális cégnek számít, termékeit szerte Európában keresik a vásárlók.

Tovább...

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.