Éppen ideje felkészíteni a dolgozókat a kiberbűnözés ellen

A kiberbiztonsági lánc első sebezhetőségi pontját továbbra is a dolgozók jelentik.

Forrás: MW2020. 11. 18. 15:05
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fejlett adathalászat-szűrők és tűzfalak széles körű elterjedésének köszönhetően ma már sok szervezetről elmondható, hogy hatékonyabb biztonsági védelemmel rendelkezik a kiberbűnözés ellen, az informatikai infrastruktúrája felett. A Kaspersky legújabb felmérése szerint a kiberbiztonság az informatikai büdzsék általános csökkenése ellenére is beruházási prioritás maradt, tekintve, hogy a teljes informatikai költségvetésben elfoglalt részesedése a 2019-es 23%-ról 2020-ban 26%-ra nőtt a kkv-knál, és 26%-ról 29%-ra a nagyvállalatoknál.

A kiberbiztonsági lánc első sebezhetőségi pontját azonban továbbra is a dolgozók jelentik.

Ők azok, akik az informatikai rendszerekbe való belépési pontot jelentik, és a kiberbűnözés zöme még most is az emberi hiba számlájára írható. Ez olyannyira igaz, hogy a vállalatok 78%-a számolt be olyan esetről az elmúlt 12 hónapra vonatkoztatva, amikor a dolgozóik véletlenül veszélybe sodorták a vállalati adatokat.

Fotó: Pexels

Tekintettel arra, hogy egy biztonsági sérülés átlagos globális költsége már akár a 3,92 millió dollárt is elérheti, egyre több munkáltató ismeri fel, hogy a dolgozók folyamatos kiberbiztonsági képzésével – mely a hozzáállásuk és a viselkedésük megváltozatására irányul – megvédhetik a vállalkozást és annak informatikai rendszereit.

A „szokványos” oktatási tartalmakkal ellentétben a Kaspersky automatizált biztonság-tudatossági platformja, a Kaspersky Automated Security Awareness Platform (ASAP) hatékony, számítógépes alapú interaktív képzés, amely a biztonsági iparágban szerzett több mint 20 éves tapasztalatra és szakismeretre épül.

Pontosan tudják, hogy a dolgozóknak mely készségeiket kell fejleszteniük a biztonságos viselkedés és a vállalat védelme érdekében.

Ezeket a témaköröket beépítették a képzés anyagába és rendszeresen frissítik őket.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Robot felügyeli a maszkviselést és a távolságtartást egy japán üzletben

Egy robot felügyeli a koronavírus-járvány miatt elrendelt maszkviselési és távolságtartási előírások betartását egy üzletben Japánban.

A kiotói Advanced Telecommunications Research Institute International (ATR) nevű kutatóintézet által kifejlesztett Robovie a japán Cerezo Oszaka labdarúgócsapat hivatalos boltjában fogadja a vásárlókat.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.