időjárás 15°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Jöhetnek majd a matt fekete MacBook laptopok?

Forrás: ORIGO.HU
2020.12.10. 09:41
Jöhetnek majd a matt fekete MacBook laptopok?

Egy szabadalom arra utal, hogy az Apple matt feketében is kínálna MacBookokat, sőt, iPhone-okat és Apple Watch okosórákat is.

A USPTO által nemrég közzétett Apple-szabadalom alapján az Apple azt fontolgatja, hogy gyakorlatilag minden egyes eszközénél elérhetővé tenne matt fekete modelleket. A MacBookoknál, az iPhone-oknál, az iPadeknél és az Apple Watch okosóráknál is.

Jöhetnek majd a matt fekete MacBook laptopok? A kép illusztráció (Fotó: PIXABAY)

A szabadalom persze önmagában sosem garancia arra, hogy meglép egy konkrét dolgot a vállalat, de azt mutatja, hogy miket fontolgatnak.

A szabadalomban leírják, hogy miként készülne a matt fekete külső, és azt is, hogy miként maximalizálnák a matt hatást.

Az Apple szerint az matt hatást lehetővé tévő folyamatot alumínium, acél és titán burkolaton is lehetne alkalmazni. A rajongók számára a legnagyobb meglepetést pedig a matt fekete MacBook okozná, ilyenre ugyanis már 2008 óta nem volt példa – olvasható az Origo cikkében.

Nehezen beszerezhető az új csúcstechnológiás notebook

Rendelhetőek az M1 processzoros Apple Macek, de több hetes kiszállítási időre kell számítani majdnem mindenhol – írja az Origo.

Már elérhetőek az Apple saját M1 processzorával szerelt MacBookjai, ezeket meg lehet rendelni, azonban ténylegesen hozzájuk jutni nem olyan könnyű. A jelek szerint az Apple nem igazán tudja tartani a lépést a notebook iránt támasztott kereslettel. Emiatt aztán a kiszállítási idők egyre csak emelkednek, a legtöbb országban 1-2 vagy 2-3 hétre vállalja már csak az új MacBook Air, MacBook Pro és Mac mini modellek kiszállításait az Apple.

A legjobb esetben is 1-2 hetet kell várniuk azoknak, akik le akarnak csapni az új gépek egyikére. Az adatok alapján a leghamarabb a Mac minik rendeléseit tudja teljesíteni az Apple, van, ahol ez 4-5 nap alatt odaér.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.